Home Sport Gianni Infantino: “Fotbalul trebuie să arate unitate și solidaritate”

Gianni Infantino: “Fotbalul trebuie să arate unitate și solidaritate”

Gianni Infantino: “Fotbalul trebuie să arate unitate și
solidaritate”
FIFA.com

Președintele FIFA, Gianni Infantino, roagă lumea fotbalului să manifeste solidaritate și unitate în lupta împotriva coronavirusului.

Infantino a vorbit marți, 24 martie, la sediul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), la Geneva, după lansarea celei mai recente campanii de conștientizare OMS-FIFA, campanie în care s-au implicat fotbaliști de renume la nivel mondial. Detalii aici!

“Sunt zile grele, este un moment dificil și avem un mare adversar, COVID-19. În aceste timpuri, fotbalul trebuie să arate solidaritate și unitate. Trebuie să arătăm că lucrăm împreună, că suntem o echipă”, a declarat președintele FIFA.

Președintele FIFA a subliniat că lumea trebuie să ia în considerare gravitatea situației la nivel mondial. “Aceasta este o problemă globală, iar problemele globale necesită soluții globale, la fel cum situațiile excepționale necesită măsuri excepționale”, a spus Infantino.

„Trebuie să tragem toți în aceeași direcție, să lucrăm împreună. Trebuie să combatem coronavirusul, aceasta este prima prioritate și toată lumea trebuie să conștientizeze că este grav ceea ce se întâmplă. Fotbalul este astăzi pe locul doi. Mai întâi trebuie să câștigăm acest meci împotriva coronavirusului și apoi ne vom ocupa de problemele fotbalului”, a mai adăugat Infantino.

În legătură cu viitorul fotbalului, președintele FIFA a specificat: “Trebuie să lucrăm la viitor și să evaluăm daunele aduse fotbalului, dar aceasta nu este prioritatea în acest moment. O vom face și apoi vom reveni mai puternici. Vom reveni cu idei noi, formate noi, dar acum este timpul să luptăm împotriva coronavirusului împreună, ca o echipă”.

Luni, 23 martie, Federația Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal și Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România au facut un apel comun la calm și responsabilitate către familia fotbalului românesc: “Este important ca în aceste momente să arătăm înțelegere și unitate pentru că suntem în această situație dificilă împreună. Trăim vremuri în care nu propriul interes trebuie să primeze, ci cooperarea între noi, fie că este vorba despre fotbaliști, cluburi sau forurile fotbalistice. Avem datoria ca toți cei implicați în fotbal, dând dovadă de înțelegere, solidaritate și bună-credință, să găsim soluțiile care să reducă pe cât de mult posibil impactul negativ asupra întregului fenomen pe care îl iubim”. Mai multe detalii aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published.